Завантажити ще

Усик перед боєм із Ф'юрі вийшов на ринг у костюмі отамана з написом ФК "Полісся"

Усик перед боєм із Ф'юрі вийшов на ринг у костюмі отамана з написом ФК
Фото: Reuters/Andrew Couldridge

Олександр Усик перед головним боєм у кар'єрі з британцем Тайсоном Ф'юрі вийшов на ринг у Саудівській Аравії у символічному образі українського отамана. Боксер був одягнений у каптан зеленого кольору, прикрашений хутряним комірцем. Його вбрання також доповнювала шапка з пір'ям та рукавички з синьо-жовтим принтом. На спині уніформи боксера красувався напис "Полісся" - із цим житомирським футбольним клубом Олександр підписав контракт влітку минулого року. Футбольний клуб у своєму Телеграм-каналі навіть пожартував із цього приводу:

- Форвард ФК "Полісся" вже вийшов на ринг і випадково представив нову форму на сезон 24/25, - йдеться у пості.

Це не перший вихід Усика перед боєм у незвичайному образі. У 2016 році спортсмен вже з'являвся на рингу у костюмі українського гетьмана. Тоді він вивів на поєдинок свого колегу, Дениса Берінчика, який боксував з аргентинцем Еміліано Мартіном Гарсією. У 2022 році на пресконференції перед боксерським поєдинком з Джошуа спортсмен з'явився в образі козака з чубом і заспівав "Червону калину", а на битву поглядів прийшов у костюмі Джокера.

Усик переміг Ф'юрі, ставши абсолютним чемпіоном світу в гевівейті, і вперше в історії об'єднав чотири чемпіонські пояси - WBA, IBF, WBO, WBC. Українець переміг за підсумками 12 раундів за очками роздільним рішенням суддів: 115-112, 114-113 та 113-114. Останнім чемпіоном світу у гевівейті вважався Ленокс Льюїс у 1999 році, але тоді він володів лише трьома поясами.

Після бою Ф'юрі заявив, що не згоден з рішенням суддів і вважає, що переміг у більшості раундів. Британець запевнив, що зустрінеться з Усиком під час матчу-реваншу у жовтні 2023 року.

Фото: Richard Pelham/Getty Images

Фото: Richard Pelham/Getty Images

Фото: Richard Pelham/Getty Images

Фото: Richard Pelham/Getty Images

 

Новини по темі: Олександр Усик бій Усика