Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Міністр освіти підтвердив, що Фаріон звільнили із Львівського університету

Міністр освіти підтвердив, що Фаріон звільнили із Львівського університету

Колишню народну депутатку Ірину Фаріон звільнили з посади професорки Львівського політехнічного університету. Про це повідомив міністр освіти Орсен Лісовий у Фейсбуці.

- Львівська політехніка звільнила Фаріон. Відповідний наказ вже підписано ректором. Студенти були, є і завжди будуть потужним рушієм змін та трансформацій...Сподіваюсь, СБУ у межах відкритого кримінального провадження дасть справедливу оцінку висловам та діям вже колишньої викладачки Львівської політехніки, - написав Лісовий.

Видання LB.ua з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомило, що Фаріон звільнили за порушення 41 статті Кодексу законів про працю - вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи.

14 листопада студенти "Львівської політехніки" вийшли на мітинг із вимогою звільнити  Фаріон із вишу. Їх обурили слова викладачки в інтерв'ю Яніні Соколовій від 4 листопада. Фаріон сказала, що "немає російськомовного населення, є українці і є кацапи". Журналістка на це зазначила, що частина військовослужбовців бригади «Азов» та 3 штурмової бригади спілкуються російською мовою, зокрема в бою. На це Фаріон заявила, що «категорично не приймає» і "не може назвати українцями” бійців, які говорять російською мовою.

Крім того, у своїх соцмережах Фаріон опублікувала скріншот повідомлення від проукраїнського студента з Криму, в якому були вказані ім’я, прізвище та інші персональні дані. Це стало підставою для його переслідування з боку російських спецслужб.

15 листопада СБУ відкрила справу проти Ірини Фаріон за чотирма кримінальними статтями - порушення рівноправності громадян, образа честі й гідності військовослужбовця, порушення таємниці листування та порушення недоторканності приватного життя.

Новини по темі: Ірина Фаріон