Завантажити ще

Зеленський: У Бучі вбито як мінімум 300 людей, у Бородянці загиблих може бути ще більше

Зеленський: У Бучі вбито як мінімум 300 людей, у Бородянці загиблих може бути ще більше
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Більшість тіл убитих мешканців Київської області вже прибрано з вулиць, але у дворах та будинках міст, звільнених від російських окупантів, ще залишилися трупи мирних громадян. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців після відвідин Стоянки, Ірпеня та Бучі.

- Ми лише розпочали розслідування всього того, що наробили ці окупанти. На даний момент тільки в Бучі відомо про понад 300 убитих та закатованих людей. Ймовірно, кількість жертв буде значно більшою, коли буде перевірено все місто. І це лише одне місто, – заявив Зеленський.

Як зазначив президент, крім Бучі є ще низка міст, до яких увійшли російські окупанти. Передбачається, що кількість жертв агресії військовослужбовців Росії може бути навіть вищою, ніж у Бучі.

- Уже є інформація про те, що у Бородянці та ще деяких звільнених містах кількість жертв окупантів може бути ще більшою. У багатьох селах, звільнених районів Київської, Чернігівської, Сумської областей окупанти робили таке, що місцеві не бачили навіть під час нацистської окупації 80 років тому, – наголосив він.

За його словами, Україна ж вживає всіх заходів для якнайшвидшого встановлення всіх причетних російських військових до злочинів в Україні. Зеленський упевнений, що всіх злочинців буде покарано.