Загрузить еще

Главы администраций обратились к гражданам

Звернення голови Київської обласної державної адміністрації

Дорогі земляки, шановні гості столиці та Київщини!

Як голова Київської облдержадміністрації, як громадянин великої держави Україна? з багаторічним життєвим досвідом? звертаюся до усіх учасників Євромайдану щодо толерантності та витримки під час проведення демонстрацій у Києві.

Я поважаю право кожного на проведення мирних зібрань, гарантованих Конституцією України. Водночас засуджую ескалацію свавілля і насильства під час проведення самої акції протесту в Києві, у тому числі застосування сили правоохоронцями та побиття журналістів.

Сьогодні до мене звертаються сотні матерів з тривогою за здоров’я своїх дітей, які перебувають на майдані. І я, як батько, як кадровий офіцер позділяю їхню тривогу, бо обурений непрофесійністю керівників, які штовхнули спецпідрозділ на такі дії.

Президент України дав свою оцінку подіям, які відбулися на Майдані в ніч з 29 на 30 листопада і вже доручив генеральній прокуратурі здійснити перевірку усіх обставин.

Разом з тим події, що відбулися 1 грудня біля Адміністрації Президента України, КМДА, Будинку профспілок є такими, що заслуговують засудження та застосування до їх ініціаторів відповідних законодавством санкцій.

Вважаю методи політичних сил щодо ескалації ситуації неприпустимими.

Водночас я розумію, що в оцінці цих фактів не можна обмежитися лише констатацією порушень прав і свобод громадян. Тому я пропоную створити робочу групу за участі представників громадськості, народних депутатів, влади, незалежних журналістів, для вгамування пристрастей та прийняття виваженого правильного рішення. Силові методи вирішення цих питань є не раціональними.

Київщина сьогодні пройшла нелегкий шлях: від політичного протистояння та економічного занепаду до конструктивної співпраці з місцевими політичними силами, громадськими об’єднаннями та є лідером в соціально-економічному розвитку. Тому я, як ніхто інший розумію, що діалог та консенсус у прийнятті рішення є єдиним шляхом до розвитку держави.

Голова Київської обласної

державної адміністрації                                                             Анатолій Присяжнюк

 

Обращение председателя облгосадмнистрации Андрея Шишацкогок жителям Донецкой области

Дорогие земляки! Уважаемые жители Донбасса!

События последних дней в Киеве не оставили никого из нас равнодушными! Нарушение конституционного права граждан на мирные собрания и жестокость в отношении мирных жителей должны получить законное осуждение.

То, что случилось в Киеве, касается нас всех, ведь мы – украинцы, и Киев наша столица.

События, которые там сейчас происходят, делают Украину слабой и уязвимой.  А ослабевшая  Украина – это колоссальные потери каждого из нас, и в моральном, и в материальном плане. В конце концов – это угроза  нашей независимости.

Мы должны остановиться, разобраться, сделать выводы, и спокойно двигаться  дальше, безусловно, в сторону евроинтеграции. Но это очень серьезный шаг. Он должен быть взвешенным и продуманным до мельчайших деталей.

Образно говоря, в  Европу надо  входить уверенным твердым шагом, а не вламываться на революционном коне.

Пауза в подписании ассоциации с ЕС – это не политический, а экономический шаг. Это тайм-аут для серьезных экономических преобразований, чтобы войти в европейскую семью на равных, а не на правах бедной родственницы.  Нашим семьям нужен достаток и спокойствие, а не лозунги и потрясения.

К сожалению, сейчас этот тайм-аут используется  для нагнетания  социальной напряженности.

Я признателен известным людям, журналистам, общественным деятелям и  политикам, каждому жителю Донецкой области за то, что у нас в Донбассе в эти дни сохраняется стабильность и спокойствие.

Каждый вправе высказывать свою политическую позицию. Каждый вправе выражать свои чувства цивилизовано и достойно.

Я уважаю выбор каждого и буду защищать его.

Многонациональный Донбасс всегда был примером толерантности, выдержки и здравого смысла.

Нам есть чем с вами заниматься. И сегодня наши усилия должны быть направлены на созидательный труд, выводящий экономику области из кризисного состояния.

Мы не должны поддаваться на провокации.

Дорогие  жители Донбасса!

Давайте в этот сложный исторический момент будем монолитно едины, и будем надежной опорой родной Украине и нашему Президенту! Верю в вашу мудрость, силу характера и доброту сердец!

Звернення голови Запорізької ОДА

Дорогие земляки,  запорожцы!

События, которые, как черная лавина, захлестнула Украину, не могут оставить равнодушным ни одного человека. Неадекватные действия милиции,  применение силы против Евромайдана в ночь с 29 на 30 ноября в Киеве уже получили свою крайне негативную оценку, как со стороны Президента, так и со стороны Генеральной прокуратуры.

Уверен, что команду на разгон силовым методом давал провокатор или провокаторы, которые хотели бросить последнюю канистру с бензином  и в без того пылающий костер разочарований тех, кто не услышал Президента,  что неподписание ассоциации с Евросоюзом в Вильнюсе – это не точка в наших взаимоотношениях, это многоточие, которое позволит выработать условия по сохранению аграрного сегмента и промышленного потенциала Украины.

Поэтому нам, запорожцам, как никогда, надо проявить казацкую мудрость. Я не пытаюсь своим обращением остановить желающих митинговать. Это ваше право и ни один милиционер не  помешает вам его реализовать.

Конечно же, этот инцидент не может быть отнесен к разряду стандартных, но он может иметь свое продолжение в цивилизованном русле.

А именно должна начать работать комиссия, состоящая как из представителей действующей власти, так и из представителей оппозиции, по урегулированию политического кризиса и недопущению его расползания в виде погромов, силовых стычек, желании пустить весь процесс по кровавому сценарию. К сожалению, у некоторых перегретых агрессией молодых политиков такое желание есть.

Я хочу, чтобы вы понимали, что весь мир и вся Европа живут в непростых условиях экономического кризиса. Украина находится в еще более сложной ситуации, нам в последние дня ноября с большими трудностями удалось закрыть проблему по зарплате. Еще труднее ситуация с выплатами в декабре. Сбой работы правительства даже на несколько часов может привести к полному коллапсу в экономике, финансах и в банковской сфере.

Поэтому пусть политики договариваются и урегулируют политический кризис всеми доступными мирными способами, а наша задача не позволить хотя бы на час остановить работу государственной машины в области, которая отвечает за пенсии, зарплаты, тепло в наших домах, наличие товаров по стабильной цене в магазинах и на рынках.

Дорогие земляки!

Никогда ни одни ошибки не исправлялись криками и оскорблениями. Я уверен, что зрелая и ответственная часть общества сможет отстоять стабильность и спокойствие, как в нашем регионе, так и в стране в целом.

С уважением

председатель Запорожской областной

государственной  администрации                                        Александр Пеклушенко

 

Звернення голови Івано-Франківської ОДА

Шановні краяни, дорогі прикарпатці!

Напружена ситуація, яка сьогодні панує у суспільстві, викликає в мене занепокоєння. Я стурбований тим, що в країні порушено громадський спокій, права та свободи громадян. 

Сьогодні я в телефонному режимі провів консультацію з керівництвом країни, зокрема, з першим Віце-прем’єр-міністром України Сергієм Арбузовим. Він запевнив мене, що керівництво держави незмінне у своєму євроінтеграційному курсі. Найближчим часом до Брюсселю виїде робоча група для доопрацювання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Відтак, є велика ймовірність, що угоду буде підписано ще до кінця цього року.

В даному контексті хочу зазначити, що на минулому тижні я мав зустрічі з представниками дипломатичних місій кількох європейських держав – генеральним консулом Республіки Польща у Львові та консулом Італійської Республіки. Вони спокійно ставляться  до перебігу суспільно-політичних процесів в Україні,  розуміють та поважають дії української влади, а також запевнили мене, що двері у Європу для України завжди відкриті.

Але для цього в країні та на Прикарпатті зокрема мають бути збережені громадянський мир, спокій та нормальне функціонування усіх галузей народного господарства. Забезпечено законність та правопорядок.

Я засуджую усі прояви агресії та насильства, від кого вони б не виходили. Переконаний, що правову оцінку таким діям мають дати уповноважені на це Законом інституції, а політичну оцінку дасть український народ на наступних виборах у березні та жовтні 2015 року.

Звертаюсь до всіх мешканців нашого краю із закликом зберігати спокій та толерантність. Діти повинні ходити до школи, студенти – до вищих навчальних закладів, батьки повинні працювати, а літні люди отримувати належне пенсійне забезпечення.

Я вірю в мудрість наших громадян, я вірю в мудрість Президента, я вірю у світле європейське майбутнє українського народу.

З повагою

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Чуднов

Звернення голови Тернопільської ОДА

Шановні краяни!

Я підтримую позицію громади Тернопільщини, а тим більше молоді, яка виступає за європейські устремління нашої країни та європейський розвиток.

Я неодноразово заявляв, що відстоюю побудову європейських стандартів в Україні, адже переконаний, що ми європейська країна. Вірю, що той шлях реформ, який проводить держава, ми подолаємо з гідністю.

Країна на шляху євроінтеграції зробила багато роботи і альтернативи проведенню реформ сьогодні немає.

Я засуджую події, які відбулися на Майдані Незалежності у Києві 30 листопада 2013 року, і які призвели до силового протистояння.

Президент України дав свою оцінку подіям, які відбулися на Майдані Незалежності і доручив генеральній прокуратурі надати українському суспільству результати негайного та об’єктивного розслідування для належного покарання винних.

Закликаю дочекатися правової оцінки. Вірю, що винні будуть покарані і понесуть за це відповідальність.

Заявляю, що я проти будь-якого застосування сили проти мирного населення. Водночас,  засуджую різного роду провокування працівників правоохоронних органів.

Закликаю усіх мешканців Тернопільської області до миру, спокою та збереження правопорядку і не допускати виникнення і розвитку конфліктів.

Вірю в мудрість тернопільської громади, її зваженість та розсудливість і прошу кожного долучатися до розбудови сильної та європейської України.

Голова Тернопільської
обласної державної адміністрації                                                                            Валентин Хоптян

Звернення голови Черкаської ОДА

Заява Сергія Тулуба щодо подій на Майдані Незалежності

Шановні черкащани, сьогодні я, як і ви, був щиро обурений, коли побачив і почитав у ЗМІ про події, які відбулися вночі на Майдані Незалежності.

Ті, хто застосував фізичну силу проти мирних мітингувальників, порушили не лише правові закони, а й закони людської моралі.  

Прикро, що в час коли українська громада вболіває за майбутнє держави, Президент України шукає оптимальні шляхи до євроінтеграції, знайшлися ті, хто вчинив силові дії проти власного народу, чим спровокував протистояння в суспільстві. Переконаний, що правоохоронні органи дадуть юридичну оцінку цим подіям. 

Президент України засудив дії, які призвели до силового протистояння та страждань людей.  

Я, у свою чергу, обіцяю, що в жодному разі не допущу подібного на Черкащині.

Сьогодні Президент України закликає нас до спільної роботи над програмою заходів, що зроблять економіку України менш вразливою, захистять робочі місця, зарплати, пенсії та у перспективі дозволять їх підвищувати. Цей шлях поступовий і непростий, але я впевнений, разом ми його подолаємо.

Ми  будемо в Європі, але без потрясінь і втрат.

Звернення голови Закарпатської ОДА

Жодного тиску на мітингувальників в області не чинитимуть

У цьому запевнив особисто голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида.

Він наголосив:

- На Закарпатті вже не перший день тривають мирні акції. Хочу висловити підтримку краянам з активною громадською позицією і запевнити: жодного тиску на мітингувальників не чинитимуть - ані через судові заборони, ані з використанням будь-яких інших методів. Закарпаття завжди було регіоном, де проблеми вирішували виважено та толерантно. Сподіваюся на толерантність краян і у цей час.

Також керівник краю мав розмову із начальником УМВС України у Закарпатській області Василем Варцабою і застеріг правоохоронців від силового втручання.

- Міліція на мітингах буде виключно задля збереження громадського порядку. Всю відповідальність за ситуацію в області беру на себе, - підкреслив Олександр Ледида.

Не розміщені поки звернення на веб-сайтах:

Миколаївської ОДА

Сумської ОДА

Рівненської ОДА

Харківської ОДА

Чернівецької ОДА

Житомирської ОДА

Полтавської ОДА

Луганської ОДА

Дніпропетровської ОДА

Херсонської ОДА

Чернігівської ОДА

Одеської ОДА

Львівської ОДА

Хмельницької ОДА

Кіровоградської ОДА

Волинської ОДА

Севастополя

А от Крим сьогодні повідомляє про таке:

Анатолий Могилев назвал заявления Москаля наглой ложью

Председатель Совета министров Крыма Анатолий Могилев назвал заявления Геннадия Москаля о якобы отправке в Киев крымского подразделения "Беркут" наглой и оскорбительной ложью.

"Заявление Москаля, что мною, якобы, были даны команды об отправке крымского "Беркута" в Киев — наглая и оскорбительная ложь. Именно такого рода "кадры" как Москаль, можно с полным правом назвать дешевыми клоунами. Мы, к сожалению, наблюдаем как офицер превращается в околополитического паяца. Исполнительная власть в регионах не имеет никаких законодательных полномочий отдавать какие-либо приказы или распоряжения структурам Министерства внутренних дел, независимо от места их дислокации. Поэтому заявления, озвученные Москалем, как минимум можно назвать бредом", — заявил Анатолий Могилев.

Управление информационной политики Совета министров АРК